Stressmanagement - Online Training

Verminderen van stress en stressvolle situaties. Een online training voor mensen die meer ontspannen in het leven willen staan.

Stress kan een killer zijn.. hart en vaatziekten maar ook diabetes worden in verband gebracht met de schadelijke effecten van stress. Niet alle stress is schadelijk maar teveel stress of verkeerde stress kan je wel ziek maken op den duur. Denk hierbij aan lichamelijke ziekten, aantasting van het immuunsysteem, toename van pijnklachten en veroorzaken van psychische klachten. Leer in deze training hoe je beter om kan gaan met stress en hoe je schadelijke stress kan verminderen zodat je sterker en gezond in het leven kan staan.

Doel:
Inzicht krijgen in de verschillende stress soorten.
Tijdig leren herkennen van de stresssignalen.
Weten wat stress doet met de psyche en hoe dit zich uit in het lichaam.
Beter om gaan met stress en meer  stressbestendig zijn.
Veranderen van denk en gedragspatronen.
Relaxte levenshouding en gevoel.

Inhoud:
Theorie en informatie over stress en stressmanagement
Ontspanningsoefeningen
Oefeningen en praktijkopdrachten
Video en geluidsfragmenten
Tips, trucs en tools 

Doelgroep:
Iedereen die stress die last heeft van spanningen of stress en die graag zijn stressniveau wilt verlagen door middel van het toepassen kennis en vaardigheden uit de sociaal psychologisch onderzoek m.b.t. stress op lichaam en geest. Geschikt voor werknemers en werkgevers, drukke vaders en moeders, overbelaste studenten. Leeftijdsgrens vanaf 16 jaar. Aanvullend coachingstraject tegen meerprijs mogelijk.

Info:
Prijs 49,50 euro voor een jaar toegang.

Intended Audience: Volwassenen, Studenten

Introductie stressmanagement training
Welkom
De situatie in Nederland
Stress en Stresshormonen
Wat voor soorten stress zijn er?
Stress test
Wat doet stress met de hersenen en wat kunnen we er aan doen?
Wat zijn je stressoren?
Bewustwording
Stress symptomen en burn-out
Leren ontspannen
Ontspanningsoefening 1
Maak van Stress je Vriend
Aanpak van de stressoren
Stressaanpak
Ontspanningsoefening 2
Hoe je denken stress veroorzaakt.
Oplossingen om je denken te ontstressen
Denkfouten corrigeren
Hoe word je een minder gestresste werknemer?
Stress reductie via muziek
Geuren die helpen ontspannen
Mindfulness en Meditatie
Ontspanningsoefening 3
Stressvrij leven?!
10 oefeningen uit de positieve psychologie voor minder stress
Afsluiting

What's included

  • 8 Video Lessons
  • 19 Text Lessons

  • Works on all devices
  • Certificate of completion

Jolande Rommens-Musquetier

Instructor

Ik woon in Breda en ben eigenaresse van Minerva Counseling & Coaching. Ik werk als psychosociaal counselor, coach en relatietherapeut in mijn eigen praktijk en tevens ben ik werkzaam in de thuiszorg als ambulant psychosociaal begeleider. Ik ben HBO geschoold in de psychosociale counseling (2011 -2015), mediation en conflictbemiddeling (2015) ACT (acceptance and commitment therapy) (2017) en EMDR therapeut (2016).

Ik help vooral veel mensen met stressklachten zoals overspannenheid en burn-out en ook met andere tijdelijke psychische klachten zoals angst, gebrek aan zelfvertrouwen of problemen met assertiviteit. Tevens help ik mensen met relatieproblemen waarbij er veel sprake is van ruzie of communicatieproblemen.

Mijn werk bestaat uit gesprekken met oefeningen en thuisopdrachten waarbij ik mensen leer om communicatief beter en sterker te worden omdat taal het middel is om gevoelens, emoties en problemen te uiten en te verwerken. Tevens is taal een belangrijk hulpmiddel om beter verbinding te maken met je partner, je kind of anderen. Taal helpt je om behoeftes kenbaar te maken en te voorkomen dat je je enkel machteloos of gefrustreerd voelt.

Om meer mensen te helpen heb ik een de kennis en oefeningen in online trainingen omgezet. Op die manier worden deze waardevolle psychologische inzichten en leermiddelen nog breder beschikbaar voor iedereen. 

Ik wens je heel veel plezier, inspiratie en succes!

Hartelijke groet,
Jolande