Assertiviteitstraining - Online Training

Leer op een goede manier voor jezelf op te komen zonder veel stress en zonder relaties te beschadigen of onder druk te zetten.

Vind je het moeilijk om "nee" te zeggen? Je grenzen aan te geven? Voel je je onzeker als je voor jezelf opkomt? Of heb je moeite om niet te agressief over te komen? Je mening te geven zonder boos te klinken? Als je hier "ja" antwoordde is deze training wat voor jou! Hoe pak je op een sterke manier een moeilijke situatie aan waarin je iemand wilt aanspreken? Hoe los je een conflict op een goede manier op?

Doel:
Assertiviteit gaat over op een goede manier je mening geven of je standpunt naar voren brengen zonder de relatie met de ander te beschadigen of jezelf tekort te doen. Je gaat leren dat je mening geven of een verzoek doen ook anders kan. Dat "nee" zeggen niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat eerlijkheid ook gepaard kan gaan met tact en diplomatie. Verder werken we aan zelfvertrouwen, communicatie vaardigheden en hoe je een verzoek kunt doen waar iemand bijna geen "nee" meer op kan zeggen.

Inhoud:
Psycho educatie m.b.t. de persoonlijkheidsontwikkeling 
Theorie over assertief communiceren
Ontspanningsoefeningen
Communicatie oefeningen
Theorie over zelfkennis en eigenwaarde
Opbouw van zelfvertrouwen in gesprekken
Gespreksvaardigheden oefeningen

Doelgroep:
Volwassenen, professionals, managers, leidinggevenden, medewerkers, studenten, vrijwilligers

Doel
Verbeter je vaardigheden en verbreed je gedragsrepertoire als het gaat om assertief zijn! Leer "nee" te zeggen zonder anderen te kwetsen, verleg je grenzen en voel je zekerder van jezelf in de interactie met anderen. Leer hoe je op een goede manier feedback geeft. Ga de uitdaging aan en verander je denken, voelen en doen als het gaat over hoe je jezelf handhaaft in relatie tot anderen of in moeilijke situaties.

Duur
De online cursus is een jaar voor jou beschikbaar. Je kan zelf je tijd indelen en bepalen wanneer je welke les doet. Het is aan te bevelen om de lessen in de aangegeven volgorde te volgen. Er zit namelijk een bepaalde opbouw in. Verder heb je eigen regie in de training.

Schrijf je vandaag nog in! Het is nooit te laat om iets nieuws te leren.

Intended Audience: volwassenen, jongeren, professionals, medewerkers, studenten, vrijwilligers

Welkom!
Wat is assertiviteit?
Vier vormen van reageren
Assertiviteit verdiepende uitleg
Assertiviteitstest
Ontspannen zijn middels oefeningen
Persoonlijkheidsontwikkeling
Communicatieve Vaardigheden
Contact maken
Waarnemen en Interpreteren
Actief Luisteren
Lichaamstaal
Verbaal en Non-Verbaal gedrag
Vragen stellen
Zelfkennis en Eigenwaarde
Initiatief nemen
Grenzen Stellen
Zelfvertrouwen krijgen
Geloven dat je jezelf kan verbeteren
Nee zeggen
Je mening geven en argumenteren
Stoppen met Pleasen
Feedback geven en ontvangen
Uiten van boosheid
Omgaan met conflicten
In gesprek met je werkgever
Afsluiting en Evaluatie

What's included

  • 8 Video Lessons
  • 19 Text Lessons

  • Works on all devices
  • Certificate of completion

Jolande Rommens-Musquetier

Instructor

Ik woon in Breda en ben eigenaresse van Minerva Counseling & Coaching. Ik werk als psychosociaal counselor, coach en relatietherapeut in mijn eigen praktijk en tevens ben ik werkzaam in de thuiszorg als ambulant psychosociaal begeleider. Ik ben HBO geschoold in de psychosociale counseling (2011 -2015), mediation en conflictbemiddeling (2015) ACT (acceptance and commitment therapy) (2017) en EMDR therapeut (2016).

Ik help vooral veel mensen met stressklachten zoals overspannenheid en burn-out en ook met andere tijdelijke psychische klachten zoals angst, gebrek aan zelfvertrouwen of problemen met assertiviteit. Tevens help ik mensen met relatieproblemen waarbij er veel sprake is van ruzie of communicatieproblemen.

Mijn werk bestaat uit gesprekken met oefeningen en thuisopdrachten waarbij ik mensen leer om communicatief beter en sterker te worden omdat taal het middel is om gevoelens, emoties en problemen te uiten en te verwerken. Tevens is taal een belangrijk hulpmiddel om beter verbinding te maken met je partner, je kind of anderen. Taal helpt je om behoeftes kenbaar te maken en te voorkomen dat je je enkel machteloos of gefrustreerd voelt.

Om meer mensen te helpen heb ik een de kennis en oefeningen in online trainingen omgezet. Op die manier worden deze waardevolle psychologische inzichten en leermiddelen nog breder beschikbaar voor iedereen. 

Ik wens je heel veel plezier, inspiratie en succes!

Hartelijke groet,
Jolande